Varjoliitoleiri 2005

HEI ME LENNETTIIN!!

Innokkaimmat leirin vakiokävijät olivat saapuneet tuttuun Huhmarkallion majapaikkaan jo perjantaina, päivää ennen leirin virallista alkamista. Ulkopaikkakuntalaisista leiriläisistä suurin osa taisikin olla mukana jo vähintään toista kertaa. Olipa joukossa lentäjä joka on osallistunut jokaiselle kahdeksalle aikaisemmalle leirille. Tulevaa lentäjäsukupolvea oli jälleen mukana ainakin puolen tusinaa kappaletta. Lapsille oli kuumimpina lentopäivinä viritetty kentälle huvimaja antamaan hieman varjoa ja suojaamaan ärhäköiden paarmojen hyökkäyksiltä. Vähissä vaatteissa liikkuvia aikuisia paarmat sen sijaan ahdistelivat armottomasti.

Leiriläisiä

Sää suosi tätä järjestyksessään yhdeksättä leiriä ehkä paremmin kuin koskaan aiemmin. Sopivaa lentokeliä löytyi jälleen jokaiselle. Muutamalle oppilaalle ja muuten vähän lentäneille aikaisin aamulla tai myöhään illalla, kokeneemmille tai lisää kokemusta janoaneille keskemmällä päivää. Parhaat matkalentosäät ajoittuivat leirin alkuun ja loppuun. Ensimmäisen viikonlopun lauantai oli kaiketi paras päivä. Kari Rämö lensi leirin pisimmän lennon 101,3 km, jonnekin Pihtiputaan itäpuolelle. Pilven pohjat olivat viikonloppuna parhaimmillaan noin 2200 m. Muita mainittavia ensimmäisen viikonlopun lentosuorituksia oli Hapa Sepin 23,2 km edestakainen matka, Marko Väyrysen 12,0 km kolmio ja Antti ja Riitta Jutilan 34,6 km vapaa matka tandemilla. Leirin viimeisenä päivänä lennettiin sitten päinvastaiseen suuntaan. Pari lentäjää lensi noin 50 km matkan rannikolle hieman Kalajoen pohjoispuolelle. Viikolla lennettiin lukuisia lyhyempiä matkalentoja ja pitkiä kentänkiertolentoja. Kaiken kaikkiaan viikon aikana lennettiin 552 lentoa.

Tandem

Kun tuuli oli liian kova ja lähes tulkoon poikittainen 15-33-kiitorataan nähden tai ukkosti ja satoi vaakatasossa oli oheisohjelman vuoro. Sunnuntai iltana Antti Jutila kertoi kokemuksia termiikki- ja matkalentämisestä. Jokainen Huhmarin ruokailutilan tuoli taisi olla tuolloin miehitettynä. Maanantai iltana pidettiin lettukestit. Lettumestari Ari Spets paistoi Salli Heikuran avustuksella muuripohjapannulla ämpärillisen lettutaikinaa. Nam, että oli hyvää! Keskiviikkona oli “puolikurssijuhla”. Jokainen paistoi grillissä makunsa mukaista lihaa tai makkaraa ja pientä muodollista korvausta vastaan saattoi nauttia uusista perunoista, kahdesta eri salaatista ja sämpylöistä päällisineen. Syömisen jälkeen pidettiin kerhojen ja muiden liitännäistahojen välinen petanque-kisa. Kolmessa lohkossa pelatun kisan voitti järjestävän kerhon parivaljakko Antti Jutila-Marketta Korte. Kulttuuri-ihmiset kävivät kuuntelemassa Kalajoella Ismo Alankoa ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla Semmareita. Paikalliseen kesäteatteriinkin riitti lähtijöitä.

Syöntiä

Ensi vuonna on järjestyksessä 10. leiri. Järjestävä kerho aikoo muutaman vakiokävijän kanssa suunnitella juhlaleirille sen arvoista ohjelmaa.Ensi vuonna uudestaan, Ylivieskan leirillä on mukavaa!


Teksti: Essi
Kuvat: Hannu Roine, Jyrki Eskola, Ari Spets ja Tuukka ja Tuuli Salonen