Toimintavuosi 2001 – Tasaista nousua

Kalajoen Ilmailukerho ry

Alkuvuodesta varjoliitotoiminta erkani emokerhostaan omaksi ja taloudellisesti itsenäiseksi jaokseksi. Jakaantuminen virkisti jo ennestäänkin aktiivista toimintaa. Varjoliitojäsenmäärä pysyi edelleen 50:ssä.

Talven aikana koulutetuista oppilaista 7 sai PP2 lentoluvan vuoden aikana. Lokakuussa 2001alkaneelle kurssille tuli 3 uutta oppilasta koulutukseen.

Lentotoiminta vilkastui verrattuna edellisvuoteen. Vuoden aikana kertyi hinauksia 2269 kpl ja lentopäiviä 78.
Kausikortteja myötiin yllättävän paljon, 25 kpl. Lentotoimintaa oli Ylivieskan kentällä melkein joka viikonloppuna. Jos ei ollut keliä niin sitten istuttiin syömässä eväitä tuulensuojassa hinausauton takana. Hinausvuorolista oli ensimmäistä kertaa käytössä ja kokemukset siitä olivat hyviä. Pientä lipsumista hinausvuoroista, mutta se ei estänyt lentämistä. Kesään mahtui muutamia poikkeuksellisen hyviä kelipäiviä. Ylivieskan kentän uusi korkeusennätys 31.05.2001 2541m Iikalle. Antti lensi 05.05.2001kentän uuden matkaennätyksen 88km. Uusia matkalentäjiäkin tuli muutamia. Ainakin Riitta, Kaisa ja Pekka saivat 10km rikki ensimmäistä kertaa. Kerhokilpailun palkinto menee kuitenkin todennäköisesti Antille.

Kerholaiset kerkesivät osallistua myös muiden järjestämiin tapahtumiin. Talven jatkokoulutus tapahtumaan ja keväällä Malagan lentoreissulle lähtivät innoikkaimmat keräämään kokemuksia.

Leirin osallistujamäärä 63 ja hinauksia 9 leiripäivän aikana vedettiin 545kpl. Kaikki leiripäivät oli lennettäviä ja päivittäiset hinausmäärät vaihtelivat 5:stä 135:een. Osallistujia eteläsuomesta oli edellsivuosia enemmän. Lyhyt kertomus ja kuvia 2001 leirijutussa.

SM kisojen osallistujamäärä 17kpl oli kaikkien aikojen ennätys. Myös säät suosivat kilpailuja ja mitalit voitiin taas jakaa voittajille. Tarkemmin kisoista kerrotaan kisajutussa.

Saanankävijöitä eivät säät suosineeet tänäkään vuonna. Vain yhtenä päivänä kelit osuivat kohdalleen ja silloin Saanajärven puoleisen rinteen nostossa kaarteli 8liidintä.

Marraskuussa olikin vuorossa Lanzaroten matka, jälleen aktiivisimmat kerholaiset asialla.